Ez a bejegyzés az első része annak a cikksorozatnak, amit a helyes és helytelen víztisztító választásról, ami szerintem a legnagyobb problémát jelenti vásárlásakor.
Ebben az első részben a vásárlás előtti hibákat veszem sorra, míg a második részben a vásárlás utáni hibaforrásokat tárom fel.

Ezek a „hiba” lehetőségek szinte az összes termékről el lehetne mondani, nem csak a víztisztítókról. Ezek annyira általánosak, hogy talán még kenyér vásárláskor is ezeket a pontokat is ajánlatos figyelembe venni (hiszen abból is rengetegféle van). Ide tehát írhattam volna autót, mobiltelefont és számítógépet is.
Ha pedig ennyire általánosak ezek a „hiba” források, akkor miért a víztisztító berendezések maradnának ki ezek alól, amelyeket amúgy is a mai napig sokszor értetlenség és csodálkozás övez.

 

1 Megijedsz a hatalmas választéktól.

Sokszor kapjuk meg azt, hogy azért nem tud/mer valaki magának víztisztítót vásásrolni, mert akkora a választék, ami őt teljesen összezavarja. Nem kapható annyi víztisztító, mint ahány -féle kenyér, vagy mobiltelefon, mégis az utóbbiak kiválasztása és bőséges kínálata nem okoz annyi stresszt, mint a víztisztító berendezések esetében.
A magára valamit is adó kereskedő kategorizálja a víztisztítóit, tehát 3-4 fő kategóriából szinte mindenki ki tudja választani a neki megfelelőt (remélhetőleg).Tulajdonképpen nincs nagyon sok választás szerintem a fő kategóriák tekintetében.

Mi ezeket alkalmazzuk:

Ennyi! Ezekből kell tudnod választanod, a későbbiekben elárulom, hogy hogy. Amennyiben neked ez nem elég, akkor még mindig kapcsolatba lehet lépni a kereskedővel, aki a rendelkezésére álló információk alapján a legjobb tudása szerint ajánl valamilyen berendezést. Nyugi, nem a legdrágábbat akarja neked eladni, hanem számodra a legjobbat. Ez általában így szokott működni szakembereknél, de természetesen minden alól van kivétel.

SPARTACO CERAMIC

Egyszerűen mosogatócsapra szerelhető asztali ivóvíztisztító berendezés.

SPARTACO CERAMIC

6 lépcsős ultraszűrős és vízlágyító gyantával szerelt beépíthető víztisztító berendezés.

SPARTACO CERAMIC

Solenoid vezérléses ozmózis víztisztító nyomásrásegítővel.

2 Kevered a szezont a fazonnal

Van amikor szegény érdeklődőnek már annyi információ áll rendelkezésére, hogy sajnálatos módon valamit félreolvas, vagy félreért. Mivel ez nem az ő szakterülete ezért gyakori hibaforrás, de könnyen feldolgozható.
Ez még nem azt jelenti, hogy autószerelőnek kell lenni autóvásárlás előtt. Egyszerűen ő ehhez nem ért annyira (viszont máshoz sokkal jobban) ezért értelemszerűen nem úgy értelmezi például azt, hogy beépíthető rendszerű víztisztító, mint az valójában van és keveri mondjuk az ozmózis víztisztítóval. Gyakori félreértés még az átfolyós víztisztító mibenléte és sorra alakulnak ki olyan szavak és kifejezések, amelyek megtéveszteni és félreinformálni hivatottak a leendő víztisztító tulajdonost.
Az igazság az, hogy az ozmózis víztisztító is beépíthető, de nem mindben beépíthető víztisztító ozmózis rendszerű. Emlékszem amit még a rovarokról és a bogarakról tanultál 🙂 Azt hiheti, hogy a víztisztító kategóriák csak elhelyezkedést jelölnek és a szűrési résméret csak másodlagos tényező. Nem árt tehát ha érdeklődésnél oszlatják az esetleges ködöt és konkrétan rákérdeznek az értékesítőnél, hogy ez meg ez mit jelent. Jobb előbb tisztázni a dolgokat, mert azt hiszed, hogy, aztán kiderül, hogy mégsem…
Szóval ilyen és hasonlatos részigazságokra kell csupán gondolni, amelyek viszont nagyban képesek eltéríteni a neked megfelelő irányból.

Véleményem szerint egyszerű lakossági felhasználásra vásárolt víztisztító berendezések esetében nem kell az érdeklődőnek nagyon mélyre ásnia magát. A műszaki sallangot és a “szakinyelvet” meg végképp ajánlatos elkerülni, mint minden más termék esetében. Minél mélyebbre ásod magad bármelyik témában, annál inkább fogsz tudni dönteni.

 

 

3 Elhiszed, hogy az interneten csak igazat írnak

Ez igencsak érzékeny téma, mert feltétezhetően most te is az internet olvasod ezt, tehát miért is hinnél nekem, biztos csak félre akarlak vezetni. Annyiban más a felállás amikor cégként publikál valaki (mint most én), hogy itt bizony a GVH, fogyasztóvédelem és egyéb szervezetek is keményen bírságolhatnának, ha nem mondanék valós dolgokat.

Ha például azt állítanám, hogy ettől és ettől a víztisztítóval előállított víztől elmúlik a rákos daganat, akkor keményen köphetném magam szemközt és kapna a cég akkora bírságot, hogy attól koldulna. Értsd meg, hogy cégként nem lehet (azaz lehet csak nem szabad) valótlanságokat leírni, akármennyire is akarjuk, hogy nálunk vásárolj.
Persze nem ilyen kiugró példák szoktak lenni és senki sem állítja, hogy az ő tisztított vizétől repülni fognak az emberek miután megfiatalodtak, de sajnálatos módon lehetnek akár szakmai mulasztások is.Ilyen mint amikor az ásványi anyagok és az arzéntartalom szerves/szervetlen mivoltát félremagyarázzák az ivóvízben. Bizony ilyenek előlefordítgatnak szakmai szervezeteknél is, ami ugyan nem von maga után GVH/fogyasztóvédelmi bírságot, csak sajnos félrevezető. Van ilyen is.

Én amikor például a klór káros hatásairól írok a vízben, akkor próbálok minél több forrásmunkát felkutatni. Ezek általában csak angolul állnak (elenyésző a magyar nyelvű) rendelkezésre, mert azon a nyelvterületen sokkal nagyobb a kutatottsága ennek a területnek, mint Magyarországon. Tehát nem én végzem a kutatásokat/vizsgálatokat, csak értelmezem őket és hivatkozom rájuk. Nem nekem kell feltalálnom a spanyol viaszt minden nap, az már ki van találva a víztisztító berendezésekkel együtt.

(Ilyen volt például a hidrogénes víz készítő témakör, amikor kormányzati oldalak is publikálták előnyös tulajdonságait, amikre hivatkoztunk. Túl sok megbízható kutatás támasztotta alá a hasznosságát, amit vagy elhiszel vagy nem, de attól még alá van támasztva.)  

 

 

4 Rosszul méred fel az igényeidet

Ha már víztisztítót választ valaki, értelemszerű hogy a legjobbat akarja a legjobb ajánlatban. Viszont csak te tudod, hogy milyet akarsz és hova.
Ez az információ csak neked áll rendelkezésedre, mint ahogy az is, hogy mennyit tudsz költeni a folyamatos fenntartásra, ami általában a szűrőbetétek költségében ki szokott merülni. Itt mindet te határozol meg, mert te tudod a pontos válaszokat, a kereskedő nem fog a pénztárcádba leskelődni. Tehát rengeteget segítesz magadnak, ha őszintén válaszolsz ezekre a kérdésekre:  

 1. Hova akarod elhelyezni a víztisztítót?
  Jó ha tudod, hogy a víztisztításban mára már nincsenek lehetetlen feladatok. MINDENT a rendelkezésre álló hely és az ügyfél pénztárcája határoz meg. Ezt azt jelenti, hogy hiába áldoznál sok pénzt egy olyan berendezésre, ami 10-20 centiméteren elfér, de a legjobb minőségű ivóvíztisztító képes előállítani. HIÁBA, mert ilyen nincs!
  Döntsd el, hogy hol szeretnéd elhelyezni a berendezést. Pult fölött, vagy alatt. Beszerelve a vízhálózatra, vagy a mosogató csapra egy útváltó szelep segítségével. Te tudod, hogy mekkora helyed áll rendelkezésre.
 2. Milyen vízszűrést szeretnél?
  Az esetek döntő részében már egy asztali ivóvíztisztító (SPARTACO CERAMIC) is kielégíti egy család vízminőséggel kapcsolatos igényeit. Finomabb és klórmentes, ami már félsiker (ha nem egész). Amennyiben nem akarsz itt megállni, akkor valamelyik beépíthető modell közül érdemes választanod. Ha Ultraszűrést akarsz (0,02 mikron), akkor a SPARTACO ULTRA a neked megfelelő választás. Amennyiben még ennél is jobbat akarsz, akkor már csak az ozmózis vízszűrés marad (0,0001 mikron), amit a mi kínálatunkban a SPARTACO HIDRO képvisel.
 3. Mennyit szánsz a fenntartására?
  Tudható, hogy mindenki a legkevesebb költséggel kívánja “megúszni” a karbantartást. Egy víztisztító berendezés esetében viszont vannak legalább évenkénti szűrőbetét költségek.

 

 

5 Rossz helyen vásárolsz

Tudom, most azt mondod magadban, hogy milyen pofátlan vagyok, mert biztosan csak azért írom ezt, hogy nálunk vásárolj. Bevallom őszintén ezt a cikket sem társadalmi munkában írom, mint ahogy nem társadalmi munkában foglalkozom több mint 10 éve a témával. Természetesen fontos a profitmotívum (mint minden cég életében, hiszen azért cég), de azért itt sokkal többről van szó.  

Ugye te sem szívesen vásárolnál egy olyan autókereskedőtől, aki okosban adná át a család új kedvencét. Értsd jól, vannak olyanok akik szakszerűen és vannak olyanok is, akik szakszerűtlenül végzik a munkájukat. Biztos találkoztál már olyan kereskedővel/szakemberrel, akiknél már nem hagynál egy fillért sem, de biztos találkoztál már olyannal is, akihez szívesen jársz vissza, mert tudható, hogy ha valami problémád támad, hozzá fordulhatsz bizalommal.

 

   • Nem mindenhol kapsz ÁFA-s számlát, vagy egyáltalán számlát, amivel később igazolni tudod, hogy te adott helyen mit vásároltál. Vagy esetleg cégként elszámolnád a víztisztító berendezést, amire lehetőséged van.
   • Nem mindenhol jár számodra ingyenesen az emelt garanciaidő. (2 év helyett 5 év teljes körű)
   • Nem mindenhol biztosítanak szerviz és alkatrész ellátottságot.
   • Nem mindenhol garantálják a folyamatos szűrőbetét ellátottságot.
   • Nem mindenhol a neked megfelelőt, hanem a drágábbat szeretnék rád sózni.
   • Stb…

Az meg hogy az esetek többségében nincsen ügyfél szolgálati iroda, saját raktárkészlet már csak cseresznye a habon
Ezek akkor fontosak, ha biztosra akarsz menni! Ha beüzemelés közben elakadsz, akkor fontos, hogy fel tudj hívni egy támogató munkatársat. Ha pedig bármi bajod van, akkor intézkedni tudj.
Fontos lehet még, ha sokáig megbízható minőségben szeretnéd üzemeltetni a megvásárolt víztisztító berendezést.

Most dönts jól!
Már tudsz szinte mindent az 5 fő hibáról, ami víztisztító vásárlás előtt elő szokott fordulni. Amennyiben szeretnél csalódás mentesen egy ilyen hasznos berendezéshez jutni, kérlek kerüld el ezeket a hibákat és rengeteget teszel magadért.

 

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.Süti – Cookie kezelése A jelen Süti (angolul Cookie) Szabályzat (a továbbiakban: cookie) a viztisztitodiszkont.com, avagy Spartaco Kft. mint szolgáltató (“Szolgáltató”) által üzemeltetett honlap használatára vonatkozó cookie feltételeket tartalmazzák. A weboldal kialakításánál figyeltünk a cookie-k további felhasználására vonatkozó előírásokra. Ezen használatra vonatkozóan az alábbi előírásokat vettük figyelembe és ezeknek megfelelően használjuk:2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 2002/58/EK irányelv (2002. július 12.) az elektronikus hírközlési ágazatban a személyes adatok kezeléséről, feldolgozásáról és a magánélet védelméről (“Elektronikus hírközlési adatvédelmi irányelv”) Kérjük, hogy a dokumentumot figyelmesen olvassa el és csak akkor vegye igénybe szolgáltatásomat, amennyiben minden pontjával egyetért és azokat önre (a továbbiakban: Felhasználó) nézve kötelező érvényűnek elfogadja. Felhívjuk figyelmét, hogy jelen szabályzat csak az adott weboldalon történő cookie-kezelésre vonatkozik. Amennyiben ön a honlapon található, külső irányba történő hivatkozásra kattint, akkor keresse meg és olvassa át azon weboldal saját szabályzatát is.A cookie / süti A cookie vagy süti jelentése: file-ok vagy információ darabkák, amelyeket internetes böngészője ment le honlapunkról és tárolja azokat az Ön gépén. Ezeknek a cookie-knak a segítségével ismeri fel a honlapunk anyagait tároló szerver számítógép a honlapunkra történő visszalátogatásakor, hogy Ön már járt a honlapjainkon.A legtöbb internetes böngésző alapbeállításából kifolyólag elfogad cookie-kat. Ha úgy gondolja, átállíthatja böngészőjét, hogy a cookie-kat visszautasítsa vagy figyelmeztesse Önt arra, hogy cookie-kat küldtek az Ön gépére. Weboldalunk használ ilyen cookie fájlokat, egyes funkciók biztosítása érdekében vagy csupán kényelmi okok miatt. Az általunk használt cookie-k nem terhelik, lassítják és nem okoznak kárt az Ön számítógépében.Az oldal Harmadik féltől származó cookie-k, sütik használata is történik a weboldalon. A cookie-k, sütit törölhetőek és tilthatóak a böngészőkből. Továbbá le is tilthatóak a sütik, cookie-k. Ezen beállításairól a böngésző hivatalos weboldalán talál információt.Mi a cookie-k célja? Többféle célra is használjuk ezeket a technológiákat, például a Felhasználó számára legrelevánsabb tartalom vagy hirdetés megjelenítésére; termékeink és szolgáltatásaink továbbfejlesztésére; valamint szolgáltatásaink biztonságának megőrzésére. Az általunk használt cookie-k, képpontok és egyéb hasonló technológiák pontos neve a szolgáltatások fejlesztésével és frissítésével időről-időre változhat.Hogyan keletkezik a cookie? Először a kliens gép küld egy kérést a kiszolgáló irányába. Ekkor a kiszolgáló létrehoz egy egyedi azonosítót és ezt eltárolja a saját adatbázisában, majd az így létrehozott cookie-t az összes információval visszaküldi a kliensnek. Az így visszakapott információs cookie eltárolódik a kliens gépen.Hogyan használódik a cookie? Amikor a kliens gép újra kapcsolatba lép a kiszolgálóval már hozzácsatolja az előzőleg már létrehozott és eltárolt cookie-t. A kiszolgáló összehasonlítja a kapott és az általa tárolt cookie tartalmát. Ez által könnyedén azonosítja pl. a regisztrált felhasználót.Milyen cookie-t használunk? Többféle cookie van használatban, de minden weboldal másféle típusúakat használ. Honlapunk általában csak az alábbiakat használja, de a fejlesztések alkalmával előfordulhat, hogy az eddigieken felül újabb fajtákatt is alkalmazunk.Munkameneti/Átmeneti cookie:ezek a cookie-k csak átmenetileg kerülnek az ideiglenes memóriába, ameddig a felhasználó az oldalon navigál. Amikor a felhasználó bezárja a böngészőt a cookie törlődik. Ezek a cookie-k nem tartalmaznak személyes adatokat és nem alkalmasak arra, hogy a látogatót beazonosítsa. Tárolt/Állandó cookie:ezek azok a cookie-k, amelyek minden alkalommal használatba kerülnek, amikor a felhasználó az oldalra látogat. A cookie-k fajtája alapján az alábbiak szerint használhatjuk ezeket: Analitika/Elemzés:ez mutatja meg, hogy a weboldalon belül merre járt, milyen termékeket nézett meg, mit csinált. A cookie élettartamától függően marad a kliens gépen. Olyan funkciók használhatják, mint például a Google Analytics vagy a Youtube. Ezek a cookie-k nem tartalmaznak személyes adatokat és nem alkalmasak arra, hogy a látogatót beazonosítsa. Közösségi hálózatok:lehetővé teszi, hogy könnyen hozzáférjen a közösségi média hálózatokhoz, megoszthassa véleményét, termékeink információit másokkal. olyan harmadik fél által nyújtott funkciók használhatják, mint például a Facebook, Twitter, Google+, Pinterest vagy a Youtube. Ezek a cookie-k tartalmazhatnak személyes adatokat és alkalmasak a látogató beazonosítására. Média:ezek segítségével képes például videókat megtekinteni az oldalon. Olyan harmadik fél által nyújtott funkciók használják, mint például a Youtube. Ezek a cookie-k nem tartalmaznak személyes adatokat és nem alkalmasak arra, hogy a látogatót beazonosítsa. Funkcionális:ez mutatja meg, hogy a felhasználó járt e már az oldalon és azt milyen eszközzel tette. Megjegyzi a felhasználó nevet, jelszót, választott nyelvet, tartózkodási információkat. Ezek a cookie-k tartalmazhatnak személyes adatokat és alkalmasak a látogató beazonosítására. Reklám:ezek segítségével az érdeklődésének megfelelő információkat, hírleveleket tudok küldeni a felhasználónak. Ezek a cookie-k tartalmazhatnak személyes adatokat és alkalmasak a látogató beazonosítására. A Cookie-k fajtáival és teljes mértékű funkciójukat leíró információkkal kapcsolatban keresse fel a www.allaboutcookies.org weboldalt.Hogyan történik a Cookie-k kezelése? Különféle módokon, de a kliensnek lehetősége van többféle módon beállítani a cookie-k kezelésére vonatkozóan böngészőjét. Általánosságban elmondható, hogy az alábbiak szerint háromféle módon állíthatóak be a böngészők:Minden cookie elfogadása Minden cookie elutasítása Minden egyes cookie használatról értesítés kérése A cookie-k beállításaival kapcsolatban érdemes körülnézni böngészője „Opciók” vagy „Beállítások” menüjében vagy igéybe venni keresője „Segítség” menüjét. A leggyakrabban használt böngészők beállításaival kapcsolatban segítséget nyújthatnak az alábbi weboldalak.Internet Explorer Firefox Chrome Fontos megjegyezni, hogy a weboldal cookie kezeléssel készült. Amennyiben a kliens részlegesen vagy teljes egészében letiltja ezek használatát, megakadályozhatja a weboldal működését. Amennyiben ez így történik, lehetnek olyan funkciók és szolgáltatások, amelyeket nem fog tudni igénybe venni teljes, vagy részleges mértékben.Akkor is használunk cookie-kat, ha nincs a Felhasználónak regisztrált fiókja, illetve ha kijelentkezett a fiókból. Ha például a Felhasználó kijelentkezett a fiókjából, a következők megkönnyítésére használunk cookie-kat:levélszemetet (spam) küldők fiókjainak azonosítása és letiltása a fiók helyreállítása, ha esetleg elvesztene a hozzáférés további biztonsági funkciók biztosítása, mint például a bejelentkezési értesítések és a bejelentkezés-jóváhagyások kiskorú személyek hamis születési dátummal való regisztrálásának megakadályozása az oldalon és máshol megjelenített hirdetések megjelenítése, kiválasztása, értékelése, mérése és értelmezése (a társvállalkozásaink vagy partnereink által vagy nevében megjelenített hirdetéseket is beleértve) elemzési információk összeállítása azokról a személyekről, akik szolgáltatásainkkal, valamint hirdetőink és partnereink weboldalaival érintkezésbe lépnek. A szolgáltatások és használóinak rosszindulatú tevékenységekkel szembeni védelem érdekében akkor is elhelyezünk cookie-kat, ha nincs a Felhasználónak fiókja regisztrálva, de ellátogatott a webhelyünkre. Például ezek a cookie-k segítenek észlelnünk és megakadályoznunk a szolgáltatás megszakítását célzó támadásokat, valamint a hamis fiókok tömeges létrehozását.Ha a böngészőben, vagy a készüléken vannak cookie-k, le tudjuk olvasni az adott cookie-t, amikor közösségi modullal rendelkező weboldalra látogat. A Közösségi honlapok (Facebook, Twitter, LinkedIn, GooglePlus) által létrehozott cookie-kért azon oldalakat üzemeltető felel, melyről az adott közösségi oldal honlapján tud informálódni.

Bezárás